Scotch & Soda

Scotch & Soda werd in Nederland opgericht in 1985. Het Amsterdamse label begon vorige eeuw klein. Inmiddels is het in de grote steden van Nederland niet weg te denken, rijden er in Amsterdam trams rond in de stijl van het merk en is het in Japan tot Amerika verkrijgbaar.

Wat begon met alleen een herencollectie in één winkel, is uitgegroeid tot een keten met meer dan 200 eigen winkels en meer dan 8.000 verkooppunten. Voor de heren zijn er de Scotch & Soda-winkels, Maison Scotch speciaal voor de vrouwen en ook kinderen kunnen tegenwoordig gekleed in de Amsterdamse stijl van het merk.

Hoe zit het met de naam Scotch & Soda? De naam doet je in ieder geval denken aan drank. Scotch is namelijk een merk whisky dat voor de echte fijnproevers is en soda is Engels voor frisdrank. Scotch whisky is, de naam doet het al vermoeden, afkomstig uit Schotland.

Scotch & Soda

Nederlands modewinkelbedrijf Scotch & Soda presenteert een nieuwe merkidentiteit en kondigt tegelijkertijd de uitbreiding van het winkelbestand aan met 15 nieuw te openen winkels. Volgens de modeketen omarmt het nieuwe merklogo het verbindende element tussen Scotch en Soda. Het merk legt uit dat het &-teken staat voor eenheid en dat het de vrije geest van Amsterdam weerspiegelt. In het ontwerp van het symbool vloeien de initialen van het merk samen. ‘Het is daarnaast een knipoog naar het vakmanschap van de collecties met de delicate beweging van een draad die door het oog van een naald wordt gehaald.