Gaastra

De fascinerende geschiedenis van Gaastra neemt ons mee terug naar het jaar 1897, wanneer de 22-jarige Douwe Gaastra zijn zeilmakerij in het Friese Sneek vestigt. De gepassioneerde jongeman wil de eeuwenoude Hollandse traditie van wereldklasse en vakmanschap opnieuw uitvinden. Gedreven door ambitie is het Douwe Gaastra’s wens om sneller én verder te zeilen. Ondernemend als hij is, wil hij zeilen ook concurrerender en efficiënter maken. In korte tijd groeit hij, uit tot een begrip in de internationale zeilwereld.

Door de jaren heen groeit zijn ambitie met hem mee en zo start hij met het maken van zeilkleding. Zijn ontwerpen bevatten een immens grote liefde en ontzag voor de oceaan, want hij weet dat het op het water om respect draait. Inmiddels is dit meer dan een eeuw geleden en sindsdien is Gaastra getransformeerd tot een stijlvol en functioneel lifestylemerk dat internationaal aanzien geniet.

Passie voor de oceaan, watersport en plezier zijn diepgeworteld bij Gaastra. Gaastra dankt zijn internationale bekendheid aan een mix van functionaliteit, duurzaamheid en een modieuze touch. Al deze pijlers zijn consequent doorgevoerd in de producten. Geïnspireerd door de avontuurlijke en rebelse energie van zeilers. Jong, zelfverzekerd én bereid om een ​​statement te maken. 

Gaastra heeft een passie voor het creëren van functionele mode op een zo milieuvriendelijke manier en met certificering. Door te kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit pusht Gaastra zichzelf om duurzame producten te ontwikkelen, die generatie op generatie mee kunnen gaan.


Bekijk ook de andere merken

Your Sample Sale

Dé plek waar klanten en merken elkaar vinden